Reporty v Backoffice

Vytváření reportu slouží k získání statistických údajů nad vybranými daty ve zvoleném obdobné. KASAmax Backoffice nabízí hned několik různých sestav pro tvorbu reportů.

Každý report se generuje pomocí červeného tlačítka "Generovat report" v detailu dané stránky reportu. U reportu s pokladníky máte možnost report generovat i do souboru.

Stránka Stavy, Skladové pohyby, Prodeje položek a Čistý zisk obsahuje záložky Generovat (7) a Historie (8). Historie slouží pro přehled vygenerovaných exportů.

Stavy

Stavy (1) generuje report stavu položek na jednotlivých střediscích. K dispozici máte možnost vybrat středisko, datum a měnu pro způsob, jak chcete vygenerovat report.

Skladové pohyby

Skladové pohyby (2) umožňují export za zvolené období. V tomto exportu můžete zadat středisko, datum od a do a typ skladové operace pro daný export.

Prodeje položek

Export prodeje položek (3) umožňuje získání uhrného přehledu prodejů o vybraných položkách a skupinách.

Pro vytvoření reportu je možné vybrat středisko, nad kterým byly prodeje prováděny. Dále datum začátku a konce reportu. Tyto atributy jsou však nepovinné.

V sekci Výběr položek a skupin, je nutné vybrát položky a skupiny, kterých se bude report týkat. Primárně jsou vybrány všechny položky, které se nacházejí v cenících vybraného střediska, respektive všechny vytvořené položky, pokud středisko není vybráno.

Po nastavení vlastností reportu můžeme stisknout tlačítko Generovat report. Následně proběhne výpočet a zobrazení výsledků.

Výsledný report je seřazen do dvou tabulek, kde obsahem první jsou položky, druhé pak skupiny.

Ke každé vybrané položce a skupině jsou zobrazeny úhrnné informace o prodejích. Konkrétně se jedná o celkové množství prodaných kusů, průměrnou cenu položky, maximální a minimální cenu položky a celkovou tržbu s rozpisem na základ, DPH a částku s DPH.

Čistý zisk

Čistý zisk (4) generuje report, který je vypočten na základě zvoleného nastavení. Lze vybrat časový úsek od-do a také středisko, nad kterými budou veškeré prodeje spočítány. Nastavení těchto atributů není povinné.

Samotný Report zobrazuje obratnákladyzisklikvidaci a čistý zisk ve zvoleném období. Přesný popis položek Reportu naleznete přímo v aplikaci nebo na snímku obrazovky výše.

Pokladníci

Jednoduchý report (5) pro zobrazení kompletních prodejů vybraného Pokladníka. Stačí vybrat pokladníka a časové období, které nás zajímá. Po stisknutí tlačítka Generovat report dojde k jeho vytvoření.

Výsledkem je přehled všech účtenek, které Pokladník v daném období vytvořil, a celkové součty.

Pro smysluplné generování reportů je nutné využívat funkce autorizace Pokladníků. Ta je nastavována na detailu Střediska.

Prodeje klientů

Princip reportu Prodeje klientů (6) je velmi podobný Pokladníkům. Report je pouze generován pro Klienta namísto Pokladníka.

Opět postačí vybrat požadovaného klienta, časové období, které nás zajíma, a stisknout tlačítko Generovat report.

Výsledkem jsou všechny účtenky, které byly vytvořeny zvolenému klientovi.

V tomto případě je pro správné generování reportů Klienty přiřazovat k účtenkám. Tento krok se provádí na obrazovce Detailu platby v pokladní aplikaci KASAmax.

Pomohl vám tento článek? Děkujeme za zpětnou vazbu! Zpětnou vazbu se nepodařilo odeslat. Zkusto to, prosím, znovu!