Tiskárna

Aktuálně podporujeme pouze tiskárny ESC/POS s rozhraním Bluetooth, Bluetooth LE, USB a LAN/WiFi. Zařízení s operačním systémem iOS je možné propojit pouze s tiskárnami s Bluetooth rozhraním.

Pro přidání nové tiskárny vyberte tlačítko plus v pravém spodním rohu obrazovky (1). Následně zvolte rozhraní, kterým bude zařízení propojeno s tiskárnou.

Na další obrazovce máte možnost vybrat rozhraní pro tisk připojení tiskárny (2).

Na další obrazovce již vybíráte konkrétní možnost připojení (3), vyberte z nabídky Bluetooth, Bluetooth LE, USB, Vestavěné nebo LAN/WiFi a potvrďte (4).

Bluetooth rozhraní

Pro spárování tiskárny musíte mít zapnuté Bluetooth. Klepněte na tlačítko vyhledat pro vyhledání aktivních zařízení a vyberte zařízení, které chcete s pokladním systémem spárovat.

Po úspěšném spárování tiskárny proveďte testovací tisk (ikona tří teček v pravé horní části obrazovky --> Testovací tisk), abyste ověřili správnou komunikaci mezi zařízeními.

Bluetooth LE rozhraní

Umožňuje připojení více Bluetooth tiskáren s podporou Bluetooth LE. Šetří baterii pokladního zařízení a má rychlejší odezvy periferií. Pro připojení vyberte z nabídky zařízení (6).

USB rozhraní

Pro spárování tiskárny musíte nejdříve připojit tiskárnu k zařízení prostřednictvím USB kabelu. Je důležité zajistit, že zařízení disponuje periferií USB-OTG.

Dále vyberte zařízení (7).

Pozn.: Operační systém iOS tisk prostřednictvím USB nepodporuje.

Po úspěšném spárování tiskárny proveďte testovací tisk (ikona tří teček v pravé horní části obrazovky --> Testovací tisk), abyste ověřili správnou komunikaci mezi zařízeními.

Pro nastavení vyberte tiskárnu (8) a potvrďte tlačítkem (9).

Vestavěné rozhraní

Pokud vyberete metodu rozhraní Vestavěná, máte možnost vybrat si ze široké nabídky tiskáren (10) z našeho seznamu (11). Nabídku následně potvrďte (12).

LAN/WiFi rozhraní

Se správnou konfiguraci WiFi tiskárny ve Vaší sítí se prosím obraťte na technického pracovníka společnosti KASAmax EU s.r.o.

Po provedení konfigurace je nutné zadat IP adresu a port, na který byla tiskárna nastavena (13).

Tisk prostřednictvím WiFi tiskárny je podporován pouze pro zařízení s operačním systémem Android.

Po úspěšném spárování tiskárny proveďte testovací tisk (ikona tří teček v pravé horní části obrazovky --> Testovací tisk), abyste ověřili správnou komunikaci mezi zařízeními.

Další možnosti práce s již spárovanou tiskárnou:

  • Spárované tiskárny uvidíte na přehledu (14). Pro detail na konkrétní tiskárnu klikněte na daný řádek tiskárny.
  • Uložení nastavení tiskárny (15).
  • Odstranění tiskárny z aplikace (16).
  • Zkušební tisk provedete pod ikonou tří teček (17) a dále volba Testovací tisk (18).

Obecná nastavení

V rámci nastavení tiskárny máte také možnost nastavit tisk účtenek a uzávěrek, tisk bonů, tisk diakritiky, počet znaků na řádek a možnost otevřít pokladní zásuvku po tisku účtenky.

Tisk účtenek a uzávěrek

Vyberte pokud chcete tuto tiskárnu využívat pro tisk účtenek a uzávěrek.

Tisk bonů

Vyberte pokud chcete tuto tiskárnu využívat pro tisk bonů. Dále je nutné zvolit pro jaké středisko se budou bony tisknout.

Výběr Střediska, na kterém je tisknut vybrané položky provedete na detailu položky ve vzdálené administraci KASAmax Backoffice.

Dále můžete zvolit velikost horního odsazení tisknutého bonu.

Tisk diakritiky

Tisk diakritiky na účtence, pokud je podporováno tiskárnou. Pro tisk s diakritikou doporučujeme mít kódování nastaveno na hodnotu cp852.

Režim tisku obrázku

Udává algoritmus tisku obrázku a nastavení závisí na konkrétním modelu tiskárny.

Režim tisku QR

Doporučujeme mít nastaveno na hodnotě esc/pos, která vyvolá funkci tisku QR kódu přímo v tiskárně a jeho tisk je pak rychlejší. Režim tisku image zvolte v případě, kdy tiskárna funkci tisku QR kódu nepodporuje.

Počet znaků na řádku

Určuje počet znaků na řádku. Tato hodnota se odvozuje od šířky papíru, na který tiskárna tiskne.

Otevřít pokladní zásuvku

Určuje, zda po tisku účtenky otevřít pokladní zásuvku. Pokladní zásuvka musí být připojena ke spárované tiskárně.

Pomohl vám tento článek? Děkujeme za zpětnou vazbu! Zpětnou vazbu se nepodařilo odeslat. Zkusto to, prosím, znovu!