Položky v pokladně KASAmax

Na obrazovce sortimentu v záložce Položky vidíte položky, které máte nadefinovány ve svém pokladním zařízení nebo byly staženy z KASAmax Backoffice.

Položky jsou kategorizovány pro větší přehlednost do skupin.

Jednotlivé skupiny máte možnost rozevřít pomocí ikonky šipky v pravé části obrazovky (1). Položku přidáte klepnutím na červené kulaté tlačítko v pravém dolním rohu obrazovky (2). Na detail položky se dostanete po klepnuti na vybraný řádek.

Na obrazovce detailu máte možnost upravovat název (3), PLU kód (4), cenu (5), daňovou sazbu - DPH (6), měrnou jednotku (7), skupinu (8), nastavit položku jako "rychlá položka" (9), slevu (10), barvu ikony (11) a vzhled ikony (12).

Úpravy potvrdíte stisknutím ikony diskety v pravém horním rohu obrazovky (13).

Pozn.: Při synchronizaci pokladní aplikace KASAmax se vzdálenou administrací KASAmax Backoffice dochází k přepisu lokálně vytvořených položek v pokladně, položkami ze vzdálené administrace. Stejně tak dojde k přepisu při pouhém přiřazení střediska s přiřazeným ceníkem k pokladnímu zařízení. Primárně by měly být všechny položky definovány ve vzdálené administraci KASAmax Backoffice a do pokladních zařízení pouze stahovány.


Lokální sortiment slouží zejména pro kontrolu, drobné upravy a uživatelům, kteří nevyužívají KASAmax Backoffice.

Dále by Vás mohlo zajímat:

Pomohl vám tento článek? Děkujeme za zpětnou vazbu! Zpětnou vazbu se nepodařilo odeslat. Zkusto to, prosím, znovu!