Nástroje technické podpory

Na stránce servisního režimu naleznete informace o identifikátoru zařízení UUID, verze používané aplikace a další důležité informace o stavu připojení (1) Vašeho zařízení - dostupnost internetu, bluetooth a IP adresu sítě (Wi-Fi).

Dále zde najdete informace o Exportech (2) - export transakcí (JSON), Export logů (JSON) a Export GPE logů (TXT výstup do souboru). V části Nástroje (3) najdete nastavené pro hromadnou úpravu DPH. V části Operace (4) potom máte možnost smazání archivních účtenek, archivních pohybů hotovosti a nahrání sortimentu do vzdálené správy.

Hromadná změna DPH

V části Nástroje (3) najdete funkci hromadné úpravy DPH. To se hodí v situacích, kdy se mění například legislativa a potřebujete upravit u lokálních položek sazbu DPH. V seznamu najdete ty skupiny se sazbou DPH, které jsou lokálně využívány.

Důležité vědět:

  • Funkce je vhodná pouze pro lokální sortiment. 
  • Mění se sazba DPH, konečná částka s DPH zůstává stejná.

Tip: Pokladna automaticky zvýrazňuje DPH 10 % a 15 %, které se od 1.1. 2024 mění na 12 %.

Pro hromadnou úpravu vyberte skupinu kliknutím na daný řádek (5).

Dále zvolíte z nabídky (6) sazbu, na kterou chcete DPH upravit. Svoji volbu uložíte stisknutí tlačítka Potvrdit (7) a celý proces dokončíte stisknutím tlačítka Uskutečnit (8).

Upozornění: Pakliže využíváte vzdálenou správu Backoffice veškeré nastavení vč. hromadné úpravy DPH provádíte přímo ve vzdálené správě. Více informací o hromadné úpravě v Backoffice najdete zde.

Mohlo by Vás také zajímat:

Jak nastavit DPH na číselníku v pokladně KASAmax

Pomohl vám tento článek? Děkujeme za zpětnou vazbu! Zpětnou vazbu se nepodařilo odeslat. Zkusto to, prosím, znovu!